1. 聊話題
  2. 生活時事
  3. 國際新聞

PANAS..VIRAL STATUS WANITA INI.... DAPAT PERHATIAN MEDIA SOSIAL....

  • alphaC

  • 06-15

STATUS LAMAN MIKRO TWITTER SEORANG WANITA YANG BERBUNYI “KALAU WANITA SANGGUP BERKONGSI BATANG SUAMI (BERMADU). SUAMI SANGGUP TAK KALAU KONGSI LUBANG ISTERI?” MENJADI VIRAL BEBERAPA HARI LALU.

Menerusi status yang dimuat naik itu, wanita yang tidak didedahkan identitinya itu seolah-olah cuba meluahkan rasa marah dan tidak puas hati apabila terpaksa berkongsi kasih dengan wanita lain.

Atau dalam erti kata lain wanita tersebut berang ‘dimadukan’ sehinggakan dia tergamak pula mempersoalkan hak seorang lelaki untuk berpoligami jika berkemampuan.

Malah pertanyaan “Suami sanggup tak kalau kongsi lubang isteri?” menunjukkan bahawa mentaliti individu itu sangat cetek sehingga cuba menghalalkan yang haram kerana hukumnya sudah jelas termaktub dalam ajaran Islam.

Pengharaman terhadap wanita untuk turut berpoligami (dibaca: berkahwin ramai suami) adalah demi menjaga keturunan dan keharmonian rumah tangga yang dibina.

Selain itu juga, ia demi menjaga taraf anak yang bakal dilahirkan dan sekiranya wanita dibenarkan bersuami lebih daripada seorang, maka akan timbul pertelingkahan dalam kalangan suami berkaitan status anak itu.

Tindakan wanita berkenaan membuat naik status berbaur lucah sedemikian ibarat menconteng arang ke muka sendiri dan seluruh kaum Hawa yang lain.

Status yang dimuat naik itu telah menerima respond yang memberangsangkan daripada pengguna laman mikro itu apabila ia diretweet lebih 400 kali dan lebih 

相關文章

  • 相關關鍵字:

精彩好文

其他文章